Tags: , , , , , , , | Categories: İnceleme Posted by Editorial on 03.11.2010 21:49 | Yorumlar (0)

Türkiye youtube açıldı, açılmadı diye tartışıp, dünyaya rezil oluyoruz diye üzülürken, aslında üzülecek çok daha önemli şeylerin olduğunu kaçırıyoruz gibime geliyor. Konumuz hosting sektörü olduğu için yine burdan komik bir örnekle durumu pekiştirmek istiyorum.

Tüm Türk Hosting Firmaları, normal hosting paketlerinin yanında imkanları dahilinde Kiralık Sunucu (Dedicated Server) veya Sanal Sunucu (Virtual Private Server) satmaya çalışıyor, bu satışları yaparken belirli tanıtım yazılarını, borşürleri ve görselleri kendi web siteleri üzerinden yayınlıyorlar. Müşterileride bu içeriklere bakarak karar veriyor ve satın alımlarını gerçekleştiriyorlar.
Her hizmetini sanki dünyada ilk kendi yapıyormuş, kendi geliştirmiş gibi lanse eden web hosting firmaları konu özgünlüğe gelince bir çoktan sadece biri olarak karşımıza çıkıyor.

Bakalım firmalar vps satarken nasıl özgün bir içerik metini oluşturmuşlar.

Natro

http://www.natro.com/DedicatedServers/ adresindeki neler yapabilrsiniz başlığındaki tanıtım yazısı.

Websahibi

http://www.vpsler.com/vpsnedir.php sayfasındaki VPS İle Neler Yapabilirsiniz? Başlıklı yazı

Daha.net

http://www.daha.net/blog/dedicated-sunucu-kullanarak-neler-yapabilirsiniz/ adresinde blog yazısı. Meşhur maddeleri alıntılayıp açıklamalarını eklemiş.

 

Aynı metni kullanan onlarca web  hosting firması olduğundan sektörün en bilinen hosting firmalarını örnek verdik. Aynı içeriği kullanan diğer hosting firmalarını görmek için aşağıdaki gibi basit bir google araması yapmanız yeterli olacaktır.

" http://bit.ly/9adtHx "

Sonuç

Aslında bu çok normal sonuçta VPS'in yaptıkları belli ama en azından diğer rakip firmadan kopyala/yapıştır yapmak yerine kendi özgün içeriğini oluşturmak için uğraş verebilirse, burdan başlayan anlayışın da sektörümüzü daha kaliteli hale getireceğini düşünüyorum. Umarım yakın zamanda özgün, kendi teknolojisini geliştirebilen hosting firmalarımız piyasada boy gösterir.

Yorum ekle




biuquote
  • Yorum
  • Canlı önizleme
Loading