Tags: , , , , | Categories: Web Hosting Posted by Editorial on 12.01.2010 11:25 | Yorumlar (7)

Türkiye'de ki web hosting firmalarının web sitelerini incelerken önemli bir şey dikkatimizi çekti. Çoğu firmanın web sitesi şu andaki web trendlerine ve kabiliyetlerine sahip değil, tasarım olarak da (ne kadar görecelide olsa) standarların çok gerisinde.

Bir çok web hosting firmasının web sitesini yenilediğini veya yenilemeye çalıştığıı biliyoruz (bitmeyen senfoni) fakat bazı firmaların yeni web siteleri bile eskilerini aratacak seviyede kötü olabiliyor.

Aslında bir hosting firmasının en önemli noktası web sitesidir, altyapınız ne kadar güçlü olursa olsun, personelinizin teknik kabiliyeti ne kadar iyi olursa olsun sizi tanımayan potansiyel bir müşteri web sitenize girdiği zaman ki ilk 8 saniyede (Bu bilimsel bir değer) web sitenize bakarak size iyi veya kötü notu verir ve satışınızda bu doğrultuda iyi veya kötü olur.
Türkiye'de ki firmalar tabiki bunun farkında ama çok konuşup az iş yaptıkları için web sitelerini yenilemeye sıra gelmiyor, gelse bile yeterli bütçe ayırmayıp (bir nevi kendi işlerin baltalıyorlar) yine kısır döngüler içinde yeni web siteleri oluşturuyorlar. Tabi web sitesine önem verip gerekli yatırımı yapan firmalarda var, işte bizim işimiz bu firmalarla.

Bu yazımızda Türkiye'de ki iyi web sitesine sahip web hosting firmalarının sitelerini inceleyeceğiz ve kendi içimizde puanlayarak en işlevsel, en kullanıcı dostu, en şık web sitesini seçeceğiz. Hadi başlayalım.

İşte web sitesi bakımından değerlendirmeye alınan hosting firmalarımız;

  1. http://www.natrohost.com/
  2. http://www.isimtescil.net/
  3. http://www.sadecehosting.com/
  4. http://doruk.net.tr/
  5. http://www.niobeweb.net/
  6. http://turkishost.com/
  7. http://www.turhost.com/
  8. http://www.vit.com.tr/

Değerlendirme yapılırken dikkate alınacak kriterler

  1. Web sitesinin kodlama yapısı (xhtml, css javascript+ajax).
  2. Web sitesinin tasarımı.
  3. Kullanılabilirlik.
  4. Web Site Performansı
  5. Arama motorlarında ki sırası.
  6. Sosyal Ağlardaki bilinirliliği.

Neden Listede Yokum?

Bu listede olmayan firmaların web siteleri, listedeki firmaların web siteleri ile tasarım, teknoloji ve kullanılabilirlik olarak karşılaştırılacak kapasitede olmadığı için değerlendirmeye alınmamıştır.

 

* İlerleyen zamanlarda web siteleri için değerlendirme yazılarımız yayınlanacaktır. Bu yazıların sonucunda ortaya çıkacak olan tablo bize en iyi web sitesini gösterecek.

Yorumlar (7) -

Cengiz Ayvaz
Cengiz Ayvaz Turkey on 23.01.2010 08:10 Taraflımı acaba burası anlamadım, "niobeweb.net" sitesindense "ixirhost.com" daha güzel mesela.
Editorial
Editorial Turkey on 23.01.2010 08:17 Değerlendirmeye alınan firmalar Türkiye'de ençok tercih edilen hosting firmaları arasından seçildi. Referansımızda webhosting.info sıralamasıdır.

Tabiki ixirhost.com burdaki bir çok websitesinden daha güzel ama 2000 küsür hosting firmasınıda değerlendirmeye almak malesef mümkün olmuyor.
Kıyasettin
Kıyasettin Turkey on 25.01.2010 05:57 en güzel site turhost'un.
dlgc
dlgc on 11.02.2011 01:18 kodlama olarak yazılım olarak kullanılabilirlik olarak en iyi hosting şirketi internetim.com.tr'dir.
yok
yok on 17.06.2011 02:25 internetim.com.tr açılmıyor bile hakkımızda linkleri bile çalışmıyor
tarik
tarik on 05.04.2012 19:23 eniyi10hosting.com adresini incelemenizi oneririm. Yabanci hosting tanitimlari yaptigimiz ve yabanci hosting alma niyetinde olanlara yardimci olmaya calistigimiz site.
mustafa karayaka
mustafa karayaka on 16.05.2013 21:04 bunlara alternatif olarak http://www.mkbilisim.com ve http://www.hostingbir.com gosterebiliriz

Yorum ekle




biuquote
  • Yorum
  • Canlı önizleme
Loading