Tags: , , , , , , , , | Categories: Haber Posted by Editorial on 16.03.2011 23:00 | Yorumlar (1)

Fortune Global 200 şirketleri arasında yer alan Telehouse, Teknotel firması ile Istanbul'da ikibin sunucu kapasiteli veri merkezi kurdu. Istanbul Kozyatağı'nda faaliyete geçen merkezin açılısında konuşan Telehouse İş Geliştirme Direktörü Andrew Fray,2 yıllık hazırlık sürecinin sonucunda İstanbul veri merkezinin açtıklarını belirterek "Avrupa ile Asya arasında köprü işlevi gören Türkiye bizim için son derece önemli bir pazar" dedi.

Sunucu kiralama, sunucu barındırma, sanallaştırma, Interner erişimi salayacak olan verimerkezine ek olarak 2012 yılında daha büyük bir beri merkezi projesi planlanıyor.

www.telehouseistanbul.com adresinden hizmet verecek olan Telehouse Istanbul'un işletmesini lokal bir hizmet sağlayıcıya emaner etmesi oldukça sevindiric. Bu, şu anda mevcut erişim sağlayıcılarını örnek alması gereken bir model, çünkü global pazarda paysahibi olan partnerler sektörün gelişmesi ve atılım için son derece önemli olabilir. O nedene bu konu bize göre en önemli hususlardan bir tanesi.

İşin stratejik kısmını bir yana bırakıp teknik tarafa dönersek datacenter 2000 sunucu kapasiteli olarak tasarlanmış gelecekteki ihtiyaçlara bakarsak ortaölçekli bir verimerkezi diyebiliriz fakat 2012'de fiziksel olarak büyüme planlarıda varmış.
Konu verimerkezi ve Telehouse olunca tabiki uluslararası standartta bir vermerkezi olduğu kesin. Direkt acıbadem portunda sonlanan telekom bağlantıları Avrupa'dan, Ameriyanın önemli omurga bağlantılarına erişiyor ek olarak yurdışı fiber ve uygu bağlatılarıda mevcut.

Fiyatlar!

Piyasaya yeni giren her firmanın belirlediği uygun fiyat stratejisi Telehouse Istanbul'a uğramamış sanırım pazar ortalaması 13 TL olan .com, .net, .org alanadı kayıt bedeli Teknotel'de 25 TL, Yine 1000MB boyutlu basit bir hosting paketinin fiyatı ise Aylık 289 TL, yine aynı şekilde VPS hizmetlerinde 40GB Disk, 40 GB Aylık (129Kbit/saniye) Trafik ve 512MB komik bir ram 59TL. Biz paketleri ve fiyatları bir türlü anlayamadık. Sanırım kalitemiz çok yüksek havasına erken girmişler. Ek olarak Kobi'lere ve son kullanıcı ile uğraşmak istemiyorlarda olabilirler. Yorumu size bırakıyoruz.

TELEHOUSE Hakkında:

Telehouse, veri merkezleri ve bağlantıları ile kritik IT sistemleri için güvenli ve esnek platform imkanı sağlıyor.1988 yılında kurulan Telehouse, Avrupa’nın ilk “taşıyıcı bağımsız” barındırma sağlayıcısı olma özelliğini taşıyor.  Bugün internet ve telekomünikasyon sektörünün kalbi konumunda bulunan Telehouse, Dünya genelinde farklı ölçekte ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren 1000’in üzerinde firmaya hizmet veriyor.

Telehouse’un Londra ve Paris’te bulunan toplamda 45.000m2’lik alana sahip 5 adet veri merkezi, müşterileri için yüksek güvenlikli ve esnek colocation hizmetleri sunuyor. Ayrıca müşterilerine iş sürekliliği çözümleri sunan Telehouse müşterilerine tek merkezden hizmet veriyor.

Global 300 firması olan Japon KDDI grubuna bağlı Telehouse, kardeş kuruluşu Telehouse America ile birlikte Avrupa, Amerika ve Asya’da konumlanarak global bir network oluşturuyor.

TEKNOTEL TELEKOMÜNİKASYON Hakkında:

1984 yılında telekomünikasyon sektöründe anahtar teslimi projeler hayata geçirmek üzere kurulan Teknotel Grubu’nun internet, VPN/WAN, uydu, ses, altyapı konularında faaliyet gösteren firması Teknotel Telekomünikasyon, farklı ölçeklerde kurumsal erişim ihtiyaçlarına cevap veriyor. Çözümcü yaklaşımı, uzman kadrosu, 7/24 teknik desteği ve müşteri memnuniyeti ilkeleri ile kurumların uzun vadeli çözüm ortağı olarak konumlanan Teknotel Telekomünikasyon, bilgi güvenliği sistemi ile operasyonel standartlarını en üst düzeyde tutuyor.

TEKNOTEL Telekomünikasyon çözüm ve servisleri hakkında detaylı bilgi almak için kurumsal web sitemizi; www.teknotel.com ziyaret edin.

Yorumlar (1) -

FeRHaD
FeRHaD on 23.03.2011 14:00 Acaba hiç SuperOnline bağlantılarının olmamasından dolayı mı pahalılar diyorum. Ucuz hizmet sunanlar genelde SuperOnline üzerinden çıkıp yedekli olarak TT alıyor. Ama bunlarda SOL yok.

Yorum ekle




biuquote
  • Yorum
  • Canlı önizleme
Loading