Tags: , , , , , , | Categories: Datacenter, Haber Posted by Editorial on 27.02.2012 09:49 | Yorumlar (0)

BTK, internet erişimi konusunda en sonunda tüketiciyi hatırladı. Türkiye'de internet servis sağlayıcılığı operasyonlarının başlamasından 14 yıl sonra, İnternet Servis Sağlayıcılar için hizmet kalitesi tebliği yayınladı. Tebliğin amacı, hizmet kalitesi ölçüt ve hedef değerlerinin tespiti ile ölçümlerinin yapılmasına ilişkin usul ve esasları belirlemek olarak verildi. Tebliğ sadece sabit internet hizmeti veren operatörlerin hizmetlerinin değerlendirilmesini içeriyor.

Pazar payı %4 ve üzerinde olan İSS’ler ve kablo internet hizmeti sunan işletmeciler, tebliğin yükümlüsü olarak tanımlandı.

12/9/2010 tarihinde yayınlanan Elektronik Haberleşme Sektöründe Hizmet Kalitesi Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanan tebliğde "Ölçütler ve Uyulacak Kurallar" başlığı altında 3 tane ölçüt veriliyor;


  • Veri Aktarım Hızı
  • Bağlantı Süresi
  • Fatura Şikayet Oranı


Veri aktarım hızında, test amaçlı belirlenen dosya, kullanıcı ekipmanları ile indirilecek ve tespit yapılacak. Bu tespit için "Tüm indirme işlemlerinin en hızlı %95’inin gerçekleştirilmesinde ulaşılan hız" kavramı ortaya konuluyor. 

"Fatura Şikayet Oranı" olarak ise, şikayete neden olan fatura sayısı ile, o ay çıkarılan toplam faturaların oranı alınıyor.

Kablo işletmeciler (şu anda sadece Türksat var) için 1 ocak 2013'de başlatılacak olan tebliğin gereğince yürütülmesi önemli çünkü Türkiye'nin ortalama internet hızı Akamai ve Google raporlarına göre hala 2,5 Mb'ler civarında gözüküyor. Oysa bırakın dünyayı, ekonomik kriz yaşayan en yakın komşularımızda bile daha yüksek rakamlar veriliyor.

Hizmet Kalitesi Tebliği'ne "İNTERNET SERVİS SAĞLAYICILIĞI HİZMETİ SUNAN İŞLETMECİLERE İLİŞKİN HİZMET KALİTESİ TEBLİĞİ" linkinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: http://turk.internet.com/portal/yazigoster.php?yaziid=36009

Yorum ekle




biuquote
  • Yorum
  • Canlı önizleme
Loading