Tags: , , | Categories: Etkinlik Posted by Editorial on 19.03.2013 08:47 | Yorumlar (0)

Veri Merkezleri ve Güvenliği Konferansı 2013

Bilgi ve İletişim teknolojilerinin gelişip yaygınlaşması ve kullanımının artmasına paralel olarak elektronik ortamlarda üretilen, saklanan ve paylaşılan veriler her geçen gün hızla artmaktadır. "Siber Dünya" olarak adlandırılan ortamlardaki veri büyüklüğünün önümüzdeki yıl yüzde 50 artışla 4 zetabayta ulaşması beklenmektedir. Patlama şeklinde artan bu verilerin güvenli bir şekilde saklanması ve ulaşılabilir olması her zamankinden önemli hale gelmiştir.

Siber dünyada güvenlik ve Bilgi güvenliği, tüm ülkeler için stratejik öneme haiz ve ulusal güvenliğin önemli unsurlarından biri olduğu malumlarınızdır. Ülkemize karşı yöneltilen siber tehdit ve saldırılar her geçen gün yoğunlaşarak artmaktadır. Kritik bilgi altyapılarımız ciddi tehlike altında bulunmaktadır. Çeşitli uluslararası istatistiklere göre ülkemiz siber tehdit ve saldırı altında olan dünyadaki ilk 10 ülke arasında yer almaktadır. Bu nedenle, tüm yurt satında siber güvenlik konularında gerek bireylerin, gerek kurumların bilgi güvenliği farkındalığının ve bilgi düzeyinin geliştirilmesi son derece önem arz etmektedir.

Bilgi Güvenliği Derneği misyonu kapsamında; bu konularda farkındalığın oluşturulması ve bilgi düzeyinin geliştirilmesi amacıyla, Kamu kurumları, Üniversiteler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları işbirliği ile birçok ulusal ve uluslar arası etkinlikler düzenlenmekte ve çıktıları ilgili taraflar ve kamuoyu ile paylaşmaktadır. Bu etkinliklerle ilgili detaylara, www.bilgiguvenligi.org.tr adresinden erişebilmektedir.

26 Mart 2013 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayelerinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Türkiye Barolar Birliği ile birlikte "Veri Merkezleri ve Bilgi Güvenliği Konferansı" düzenlenmektedir. Bu etkinlikte konuya ilişkin Düzenleme ihtiyaçları, Teknolojik durum, Sunulan hizmetler ve Bilgi güvenliğinin sağlanması tartışılacak ve Veri Merkezleri Strateji Belgesi oluşturulacaktır.

Etkinliğe katılım ücretsiz olup etkinlik adresi aşağıdadır.

Türkiye Barolar Birliği Merkezi
Oğuzlar Mahallesi 1366. Sokak No:3
06520 Balgat-ANKARA

Yorum ekle




biuquote
  • Yorum
  • Canlı önizleme
Loading